AspiratoareConsum redus de energie,
Performanță deosebită

Aspiratoarele nu sunt aparatele casnice care consumă cea mai multă energie.

Însă, conform Uniunii Europene, acestea au consumat în total 18TW/h în 2005 în întreaga Europă. La acest nivel, consumul ar putea atinge 34TW/h în 2020. Din acest motiv Directiva Europeană privind conceptul şi design-ul ecologic le-a solicitat fabricanților de aspiratoare să proiecteze noi produse care să consume mai puțină energie și să respecte mai mult mediul.

Pentru Rowenta, această normă de protecție a mediului reprezintă totodată o provocare care incită la inovare. Rowenta a hotărât să fie cu un pas înainte.

  • vacuum-cleaner-1_RO.jpg
  • vacuum-cleaner-2_RO.jpg

tehnologia rowenta

Întreaga gamă de aspiratoare Rowenta, cu sau fără sac, are o putere între 700 W și 900 W, obținând astfel un consum energetic cu până la 50% mai mic în comparație cu aspiratoarele tradiționale.

ASPIRATOARELE FĂRĂ SAC SILENCE FORCE MULTI-CYCLONIC

Aspiratoarele fără sac Silence Force MultiCyclonic, de exemplu, au un consum de 750 W și o eficienţă a aspirării echivalentă cu cea a unui model de 2 100 W. Tehnologia Multi-Cyclonic asigură o economie considerabilă a energiei. Filtrând praful pe etape, energia necesară poate fi uniformizată și consumul redus.

ASPIRATOARELE CU SAC SILENCE FORCE 4A

Același lucru este valabil și pentru aspiratoarele cu sac al căror consum a fost diminuat, acestea menţinându-și puterea de aspirare la acelaşi nivel. Modelul Silence Force 4A este exemplul perfect. Cu un motor de doar 750 W, acesta este la fel de eficient ca un aspirator cu o putere de 2 200 W. Toate elementele sale au fost concepute pentru a oferi un rezultat mai bun (în special peria principală a aspiratorului).

Eticheta energetică

Fiind obligatorie pentru aspiratoare din septembrie 2014 , aceasta oferă informații despre produse. Pe etichetă, clasa energetică este calculată bazându-se pe puterea electrică raportată la performanța aparatului, în timp ce eficacitatea energetică reprezintă raportul dintre consumul de energie și eficienţa medie a aspiratorului (de la clasa A la clasa G, economiile făcute reprezintă în medie 6 euro pe an, în funcție de țară, acestea fiind calculate în raport cu prețul mediu al energiei electrice în Europa).

În ultimul rând, dar nu cel mai puțin important, eticheta energetică specifică nivelul de zgomot în decibeli și consumul anual mediu de energie electrică în kW pe an (calculat pentru o oră de aspirare pe săptămână pe o suprafață de 87m²).

Pentru a-ți simplifica alegerea, toate aspiratoarele ecologice Rowenta au o a doua etichetă ce indică puterea de aspirare echivalentă cu cea a unui model tradițional şi reducerea estimativă a consumului pentru o utilizare normală a aparatului.